Ett dop och en begravning..

inom loppet av två dagar har jag varit med om..
Dagen då morfar begravdes så öppnade sig himlen och det kändes som änglarna grät med oss.. Det blev en väldigt stämningsfull och fin begravning. Jag träffade många släktningar som jag inte sett på flera flera år och det var så underbart att känna hur mycket det brydde sig och hur mycket fina minnen de har med morfar. I kyrkan var det väldigt jobbigt, det blir så påtagligt när kistan står där framme.. kunde inte ens läsa psalmerna, ögonen var alldeles för tårfyllda.. Men nu vet jag vart du sover morfar och att du har det bra, du har fått den eviga vilan, sov så gott!
Jag älskar dig!<3
så på lördagen va de dop för Lovisa, Lenas lilla dotter. Jag och Adrian (alex yngste bror) är faddrar och jag är så glad för det! Lilla Lovisa skötte sig jättebra i kyrkan, allt var så fint :) Hon log åt prästen och tyckte väl han såg rolig ut och hon brydde sig heller inte om vattnet på huvudet. Men så när prästen började sjunga, och tog i för kung och fosterland ja då var de inte riktigt lika roligt längre för Lovisa men de var bara en stund i slutet hon va ledsen. Så himla go liten tjej:) Sedan var de en mysig stund med mat, tårta och presentöppning i sjonhem bygdegård, trevlig dag, inte träffat Lenas släkt heller på länge så de va jättekul! :)
Nu fortsätter "vardagen" och det innebär jobb för mig tom tisdag sen är jag ledig tre dagar och då ska jag Njuuuta!
Ha en fin söndag!
/Marika

Vila i frid Morfar<3

Sov så gott kära Morfar

Sov gott kära Morfar, du oss varit så kär

Nu är du inte längre här.

Den sista vilan du har fått,

Säg mig, vart har du nu gått?

Ett hjärta av guld, en vilja av stål

Men du drabbades av något ingen förmår

Att förstå.

Så svårt att förstå, så svårt att acceptera

Att du inte finns bland oss någonsin mera..

Men de var något prästen sa, minns du va de va?

Jo, att du kommer alltid finnas ibland oss, alltid med oss..

I alla ting..

Som vinden som smeker en sorgsen kind

Så tack för all din glädje, vishet och mod

Så tappert du in i det sista stod.

Nu önskar jag dig evig vila i frihet.

Tack för allt.

Sov så gott.. kära Morfar.

Seven days..

Är just nu mitt i den värsta sommarjobbsrushen! Jobbat tre dagar (helgen var helt gaalet mycke på jobbet!) och har fyra dagar kvar på mitt "sjudagarspass"! Börjar känna mig lite sliten men som tur var har ja varit ledig en hel vecka tidigare i somras, v.28! Då fick jag besök av Jenny som jag pluggat med i Umeå, sedan flyttade hon ner till Uppsala eftersom hon är därifrån och de fick en plats till henne på logopedprogrammet. Det var riktigt tungt och trist när hon flyttade ner men jag va förstås glad för hennes skull också. Men det bästa är att vi fortsatt hålla kontakten och ses så ofta vi bara kan! Så under min lediga vecka hann vi umgås och göra en hel del roliga saker! Vi besökte fårö och låg och sola på underbara sudersand, åkte runt på furillen, lergrav och besökte rutes stenugnsbageri. Vi var såklart även i visby och åt glass på glassbaren och så gick vi ut en (nej två va de:P) kvällar och dansade järnet! En av kvällarna spelade Danny och jag säger bara, vilken grabb!! Helt otrolig på att sjunga och dansa och dessutom ser han ju riktigt bra ut! ;)
Känns bra att tänka på sådana roliga minnen nu när jag inte har tid för annat än jobb, sova å äta känns de som! ;)
Dessutom kom Eduardo<3 på besök en vecka! Han överraskade mig genom att sitta och spela på vår orgel en dag när ja kom hem! Ååh va glad, och förvånad ja blev då!:)
Sen har det även hänt tråkiga saker också.. min morfar som länge lidigt av sin KOL gick stilla bort den 15 juli så på fredag blir det begravning. Det känns så otroligt sorgligt och smärtsamt att han lämnat oss men samtidigt när jag vet hur mycket han led, han kunde inte göra ngt utan låg i sin säng med syrgasen tillkopplad och han hade ofta ont.. så för den skull är jag glad för att han nu slipper smärtan.. men man undrar ju, morfar vart är du nu?..
Dagen efter begravningen är det dop för Lenas dotter Lovisa som föddes i slutet på april, lilltjejen :)

Kort å gott så e de fullt upp just nu! Mycket känslor i omlopp..

Ha de gott!
/marika

Miss M.

Jag är en 27-årig tjej som arbetar som logoped. Mina fritidsintressen är bl.a hästar, fotografering, spela fiol, läsa mm.. Välkommen till min värld!! :)

RSS 2.0