Jordgubbar

  Mums!!
 Var med mamma och plockade jordgubbar i Källunge..vi trotsade ryggont och de hotande mörka molnen på himlen & vi plockade/åt en maassssa liter =P

  När vi kom hem så kokade nästan min bil XD å sen flusade (vissa säger snoppa av?!)  av gubbarna och sen skall vi äta pannkakor med fresh made jordgubbssylt till..GULD!!

   För övrigt lugn söndag.. orka anstränga sej då mensvärken e som värst..  Älska!!
 
//Marika

Microkött

    fick jag smaka på jobbet idag.. var typ en tant där som hade demo på typ toast med halloumi ost (fråga mej inte om de va gott för ja får ju inte äta gluten men gott lukta det iaf gott) smakade oxå på ngt nytt... ryggbiff som man micrar XD alltså fint (egentligen) gott mört kött som man väljer att dränka i ngn äcklig sås och sedan in i micron.. usch usch vart är världen på väg?! annars rätt lugn dag.. inte som igår XD förutom att clas has lyckades så att kassa 2 låste sej å köarna blev aslånga.. men men sånt händer ju.. 

känner mej stark idag! kanske för att ja lyft så många tunga kartonger på jobbet..lr kanske efter de där microköttet.LOL..

    slutade iaf schysst tid (13), solen sken å ja luktade på doften av ledigheten som kom emot mej.. e ledig tills måndag kl 13.. får passa på att njuta.. inte många helger ja kommer va ledig framöver..XD
va prat om åka till visby,. hänga där me angel å sen festa kanske, men jag tror ja kommer somna på soffan till ngn film som det känns nu... och ja, det var 20 jag fyllde i maj..inte 80.. =P

  måste vila ut mej till jordgubbsplockandet imorn =) 


nu har ja inge insperation till å skriva mer..

Ha en sköön helg allihopa!!  =D

//Marika

Hur man misshandlar sig själv

bäst under två veckors tid? jO du, sätten är många..vissa mer effektiva än andra. Själv har jag gått till väga så att jag stressat för mkt, ätit antingen för lite lr för mkt, för salt lr för sött, sovit för lite lr för mkt. Rört mig för lite lr för mkt. Min status, om jag hade en sån där "the sims" (japp gammal datanörd som ja e=) sak över mej skulle va röd och det skulle stå,Status : Skit. Kroppen skriker efter en balanserad kost, huvudet ber om sömn istället för ett misslyckat försök att väcka upp knoppen med ett gediget grävande i godisskålen. Varför detta destruktiva beteende kanske ni undrar då? Ja ni.. hälsan är ju det viktigaste för oss alla här i livet, det enda som verkligen betyder ngt.. älska din hälsa. Samtidigt finns det ett gammalt ordspråk att "man agar den man älskar". Hmm..kanske är det så att jag och min älskade hälsa varit gifta lite för länge? Att vi tröttnat på vår relation & behöver en paus från varandra? mm..jo.. så måste det vara^^, Frågan är om vi någonsin passat ihop..bara att hoppas på att vi hittar tillbaka till varandra igen så att det inte blir skilsmässa (som e så populärt nuförtiden) för kan det nog bli lite jobbigt. 
 Som grädde på moset har jag pms som heter duga. It sucks

   Känner av en viss negativitet i detta inlägg men måste skylla på att det är något med kulturen i Sverige.. (öh 0o) men i Spanien klagade jag aldrig (nåja nästan iaf=P) eftersom det kändes som att det inte tillhörde deras kultur. Ingen annan klagade så varför skulle jag klaga.. Folk var öppet mer öppna, vardagligt mer varma och garanterat mer glada. Kan det bero på att det i våran moderna livsstil i Sverige ingår otroligt mkt fysisk och psykisk stress, höga prestationskrav osv..att fokus läggs på individen, hur mkt den kan göra för samhället. Frågan är hur mkt samhället gör för individen? För ensam e stark..lr?! Stress och press, det hör lixom till, det är vardag för många där ute i landet falukorv. Stress över sitt jobb och familj, stress över att man saknar jobb och familj stress över stressen, stress över stress över stressen..ja, det kan gå hur långt som helst..Och så detta tal om tid, tiden, som aldrig räcker till, dessa kronor,pengar som aldrig räcker till.. Nu är det  ju inte så att alla har problem med pengar och tid men jag må ändå säga att jag fått känslan av att vi är sjukt stressade och pressade i detta träskoas hemland. Det är dom säkert på andra platser i världen också men här med våra bittra vintrar som kyler ner våra kroppar & sinnen så blir det extra påtagligt tror jag. Bristen på det livsnödvändiga solljuset gör oss till frusna zombies under den mörka tiden på året.. tills solljuset återvänder och vi förvandlas tillbaka till någorlunda normala människor. Tag bara ett sådant exempel med en tjej som jobbar på ica. Då hon jobbade på vintern var de flesta kunder nedstämda & osociala.. sen kom hon tillbaka & började jobba på sommaren igen och då var det genast fler som hejade glatt (och nej , inte för att de saknat henne utan, jag tror mer på att solen och värmen värmt upp deras kroppar och själar) svårt att förklara men det märks skillnad..
Vad ville jag då komma fram till? Att vi svennar är stackarst armt stressat folk med för höga krav på oss själva? jo, ngt åt det hållet.. Känns bara att man missar så mkt här i livet genom att gå runt å klaga å va bitter. så Snälla, gör mej en tjänst! Gå ut och le emot världen, så kommer världen le emot dej! (ja ja, ja vet, världens klyscha men den funkar bättre än vad man tror ;o)

Don't worry be happy..!!


Over and out (for this time=P) //Marika

Miss M.

Jag är en 27-årig tjej som arbetar som logoped. Mina fritidsintressen är bl.a hästar, fotografering, spela fiol, läsa mm.. Välkommen till min värld!! :)

RSS 2.0